Een gouden tip en ……… !


Vertelchallenge is voorbij (gouden tip onderaan!)

De afgelopen week was er de challenge. Er waren mooie reacties te lezen al had ik wel gehoopt op meer deelnemers. Ik organiseer zo’n challenge om het vertellen te promoten, om interactie te stimuleren, te inspireren en (vooral) leerkrachten iets moois aan te bieden in de vorm van verteltrainingen. Al meer dan 20 jaar geef ik vertelvoorstellingen met ongelofelijk veel plezier. En … ik wil graag mijn expertise doorgeven om mensen te helpen om beter te vertellen.
Aan de challenge deden voornamelijk vertellers mee. Ik draag ze een warm hart toe, maar mijn echte doelgroep is het onderwijs. Directeuren van basisscholen zeggen me regelmatig: ‘Ik wou dat mijn leerkrachten meer gaan vertellen. Maar ja: ik weet ook dat het onderwijsvak veel tijd kost.’ Als je goed kunt vertellen, heb je een geweldige vaardigheid om kinderen te boeien! En sneller een verhaal voorbereiden kan ik je leren! Dat spaart TIJD uit. Daarom een prachtige aanbieding.

Verteltrainingen: 2x een aanbieding (alleen voor lezers Verteltips en Challengers)

Op zaterdag 8 oktober a.s. de Dagtraining ‘Vertel klaar in 30 minuten’.
Voor slechts € 60,- all in (i.p.v. € 75,- all in).
Locatie: Bredewater 16, 2715 CA Zoetermeer. Het duurt van 10.00-16.30 uur.
Dat wordt een zeer inspirerende dag. De Dagtraining is er ook op 5 november.
Meer informatie: DAGTRAINING

Op zaterdag 15 oktober en zaterdag 12 november is er een tweedaagse.
Dan leer je nog veel meer. Voor € 125,- all in (i.p.v. 150,- all in).
Locatie: Bredewater 16, 2715 CA Zoetermeer.
Het worden twee mooie dagen. Het duurt 2x van 10.00-16.30 uur.
Meer info: TWEEDAAGSE

De aanbieding is geldig tot vrijdag 30 september 23.58 uur.

Opgeven voor alle TRAININGEN:  010-5120667   of    info@hansvanwoerkom.nl

De gouden TIP ……….. !
Er waren enkele geweldige reacties in de Vertelchallenge. Bij het verhaal van ‘De Muizenfamilie’ vertelde Blue van der Zwan dit verhaal vanuit het perspectief van de kat i.p.v. uit de muizen. Dat deed ze geweldig. Maar en nu komt het: ze maakte er met haar smartphone een filmpje van! Dat bracht me op een idee.

Als leerkracht kun je ook een filmpje maken. Dat is hartstikke leuk. Je kunt het dan vertonen op het smartboard. Maar ja: je kunt een verhaal natuurlijk ook meteen aan de kinderen vertellen.
Nee, ik dacht eigenlijk aan de kinderen. Zij kunnen een filmpje met de smartphone opnemen. Er zijn dan allerlei mogelijkheden.

  1. Laat de kinderen iets vertellen over een sportactiviteit, een hobby, iets grappigs, iets spannends.
  2. Laat iemand de activiteit filmen en laat de kinderen er iets bij vertellen. Op dat moment of later in de groep.
  3. Thema Kinderboekenweek: Opa en Oma. Laat de kinderen opa en/of oma interviewen. Vragen zoals: Wat wilde opa of oma vroeger worden? Wat was hun leukste vakantie samen? Waar hebben opa en oma elkaar leren kennen?

Twee tips daarbij: 1. in de breedte filmen is beter (anders heb je een lange baan!), 2. er zijn goedkope standaards voor smartphones te koop (dan schokt het niet zo).
Leuk om de filmpjes met de groep te bekijken op het smartboard. Voordelen: de betrokkenheid van de kinderen zal groot zijn; ze leren elkaar op een andere manier kennen. Prima voor de sfeer in de groep. Ouders kunnen de jonge kinderen helpen bij het filmen!

Leuk als je me laat weten of dit idee werkt: hier onder of via info@hansvanwoerkom.nl

Nog geen reacties.

Je kunt als eerste een reactie achterlaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *