Speechen met Storytelling

Leer goed presenteren als je je producten/diensten beter wilt verkopen!

Workshop Spreken in het Openbaar

De workshop SPREKEN IN HET OPENBAAR vindt plaats op woensdag 25 oktober 2023 van 10-17 uur in Denksportcentrum Leiden.

Twee ervaren trainers staan je bij om je zelfvertrouwen in het spreken flink te vergroten.

Dick van der Pijl en Hans van Woerkom gaan je
helpen aan de hand van een unieke methode,
de S.U.P.E.R. methode. Meer weten: Klik op S.U.P.E.R.

Interesse?      06-33822479 / info@hansvanwoerkom.nl

Spreken in het Openbaar alsof het vanzelf gaat!

Spreken in het Openbaar!

 • Van spreekangst naar plezier en opwinding.
  Bruce Springsteen was doodsbang om op te treden totdat hij ontdekte dat optreden ook heel opwindend kan zijn en plezier geeft. Daar gaan we mee aan de slag.
 • Van spreekstress naar rust en kracht.
  Hoe mooi zou het zijn als je je krachtig voelt tijdens je speech en rust en vertrouwen hebt? Met Chi Kung oefeningen kun je hierbij veel bereiken.
 • Van spanning naar energie.
  Een gezonde spanning is niets mis mee, maar als spanning je belemmert om een goede speech af te leveren wordt het tijd om om te leren gaan met die spanning en het om te zetten in energie.
 • Van een mond vol tanden naar improvisatie.
  Door de oefeningen die we doen zul je merken dat je gemakkelijker kunt spreken in allerlei situaties; dat je beter kunt improviseren; dat je flexibeler bent.
 • Van zomaar wat doen naar gericht oefenen.
  Je kunt natuurlijk zelf oefenen om beter te speechen, maar als je het sneller en beter wilt leren, heb je ondersteuning nodig. Wij zijn er om je daarbij te helpen met kennis, veel oefenen en goede feedback.

We helpen je in 5 stappen met de S.U.P.E.R. methode!

                              Wat kun je verwachen in de workshop?

Storytelling: De basis om beter te spreken. Mensen boeien kan veel beter als je goed kunt vertellen. Het helpt ook geweldig tegen spreekangst/spreekstress. Door onze verteloefeningen ga je beter vertellen en dat geeft zelfvertrouwen.

Uitdaging: Je krijgt uitdagende opdrachten die je flexibel maken en waardoor je in kunt spelen op onverwachte situaties. Ook dat maakt je zekerder.

Presentatie: We gaan je vaardigheden om beter te spreken verbeteren. We gaan je helpen om je boodschap duidelijker en krachtiger over te brengen.

Energie: Als je een energieke en enthousiaste speech wilt houden, heb je energie nodig. Hoeveel ondernemers schieten niet in een kramp als ze moeten spreken. We doen oefeningen om jezelf op te laden, oefeningen die je direct energie geven en oefeningen die je krachtig maken en  zelfvertrouwen geven. 

Rust: Veel mensen voelen angst als ze moeten spreken. Daarom is het heel belangrijk dat je rustig kunt zijn. Alleen al door veel oefenen kom je een stuk verder. We vullen dit aan met meditatie en oefeningen voor rust en kracht.

Wat levert de workshop je op?

Beter presenteren en plezier staan voorop!

Dick en Hans stellen zich voor.
Dan zie je ‘De angst voor de speech’.
Dick krijgt de eer om een speech te houden.
Heel even is hij blij …!
Tenslotte vertel ik over het E-book ‘Spreekangst … Vertel!’.
Fijn als je ‘m downloadt! Zie knop hiernaast.

Voor wie is deze workshop bestemd?

Je voelt angst als je moet presenteren. Zie filmpje!
Soms zweet je of tril  je. Je voelt je onzeker. Misschien vergeet je je tekst wel. Of je tekst komt saai uit je mond of je kunt je hart er niet in leggen.           
Deze workshop is VOOR JOU geknipt als je:

Dick van der Pijl
Presentatiecoach en Storyteller

Al zo’n vijftien jaar ben ik  bezig met spreken en vertellen en nog langer ben ik bezig met theater. Deze drie disciplines zorgen voor een organische kruisbestuiving. Door het theater heb ik meer inzicht gekregen in het gebruik van de ruimte, rol inleving en tekstbehandeling. Door het vertellen heb ik contact gekregen met een bron van eeuwenoude verhalen. De eenvoud van de taal, het contact met het publiek, wijsheid en humor die in verhalen verborgen zitten hebben mij diep geraakt.

Het spreken in het openbaar hebben mij in contact gebracht met mijn eigen levensverhalen en die van de ander. Ook hier komen alle aspecten die ik in het vertellen en het theater ontdekt heb als acteur en regisseur aan de orde.

Ik heb sprekers begeleid bij het voorbereiden van een speech, heb zelf voor grote zalen presentaties gedaan en ken als geen ander de fasen waar een spreker doorheen gaat als deze op het podium staat. De jarenlange ervaring die ik heb met theater, vertellen en het spreken wil ik graag delen. Ik kan niet wachten een groter publiek daar enthousiast voor te maken.

Testimonials Dick

Meester verteller Dick van der Pijl neemt je mee in zijn wonderbaarlijke en kleurrijke verhalen naar plaatsen waar je nog nooit geweest bent en ook nooit dacht te komen.      Sebastiaan Koolhoven muzikant

Dick weet mij met zijn woorden en enthousiasme te boeien van begin tot eind. Hij neemt mij mee in zijn verhaal, door de humor en plezier dat hij uitstraalt op het podium. Niet alleen vertelt hij boeiende verhalen, ook weet hij mij te inspireren en raakt het vlakken bij mij die een ander perspectief geven. Met deze kijk zie ik zaken anders dan dat ik ze ooit heb gezien.      C. de G. Master NLP.

Hans van Woerkom
Presentatiecoach en Storyteller

Verhalen vertellen is al bijna 25 jaar mijn grote passie. In al die jaren trad en treed ik op veel verschillende plaatsen op waar onder de
belangrijkste vertelfestivals in Nederland en België.

Honderden mensen heb ik getraind in het beter vertellen van verhalen en het krachtig voor het voetlicht brengen van hun boodschap.

Daarom kan en wil ik je graag helpen om veel beter te worden in
het overbrengen van jouw boodschap. Doe dat zo verhalend mogelijk. Dat is buitengewoon krachtig.

MISSIE: duizenden mensen helpen om hun boodschap op een inspirerende manier over te brengen zodat het verkopen van producten/diensten veel gemakkelijker wordt

Testimonials Hans van Woerkom

index
Super leerzaam om door Hans op de details te worden gewezen waarmee ik mijn presentaties kan verbeteren. Een inspirerende sessie van een vakkundige en positieve presentatiecoach.
Margriet
Hans heeft een fijne, energieke en toegankelijke manier van coachen.
Hij analyseerde snel waar mijn sterke en zwakke punten zitten. Als je beter wilt pitchen/presenteren, ga naar Hans.
Henry
'Wat heb ik veel geleerd over beter presenteren en echt verhalen vertellen.' Hans kent zijn vak goed. Wil je beter presenteren, volg dan de coaching van Hans. Velen zijn je voorgegaan.

Workshop 25 oktober 2023Algemene informatie

Spreken in het Openbaar

149 excl. BTW
 • Feedback van ons en van elkaar
 • Veel oefening met spreken
 • Denksportcentrum Leiden
 • Twee ervaren trainers
 • Zaterdag 10-17 uur
Populair

Workshop Spreken in het Openbaar
Robijnstraat 4, 2332 KE Leiden
Denksportcentrum Leiden
Er is parkeergelegenheid
Tijden: van 10-17 uur

Veel gestelde vragen

De workshop is vooral geschikt voor ondernemers en mensen in het bedrijfsleven die moeite hebben met presenteren en hun boodschap goed over brengen. Ook voor ondernemers die moeite hebben om hun producten/diensten  te verkopen.

Deze workshop is niet geschikt voor ondernemers die niet gemotiveerd zijn om hun storytelling vaardigheden te verbeteren zodat ze gemakkelijker hun producten/diensten kunnen verkopen.

Je leert beter te speechen en beter te improviseren. En nog veel meer. (zie boven) Tijdens de workshop word je uitgedaagd om buiten je comfortzone te stappen. Vaak oefenen we in kleine groepjes en plenair met uitdagende opdrachten.

Heb je nog vragen?

Laat hieronder je vraag achter en ik kom er zo snel mogelijk op terug!

Kunnen vertellen is goud!

NU downloaden als je graag wilt spreken met minder angst.
Inhoud: Voordelen van vertellen. Hoe vind je verhalen? Een handige aanpak als je een anekdote wilt vertellen. En meer.
Leestijd: 60 minuten
paperbackstanding2_693x872